Hrvatska
StoryEditor

Milošević: Parafiskalne namete rezat ćemo motornom pilom

19. Listopad 2015.

[gallery columns="5" ids="226614,226615,226616,226617,226618"]

HDZ-ov gospodarski program bit će u funkciji zaštite i rasterećenja poduzetnika, a to konkretno znači da će se svi parafiskalni nameti i sve birokratske zavrzlame rezati motornom pilom, slikovito je gospodarski program svoje stranke objasnio Domagoj Ivan Milošević, koordinator ekonomskih Odbora HDZ-a na skupu Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a održanom večeras u Svetom Martinu na Muri.

Pred okupljenim poduzetnicima i obrtnicima međimurskog kraja, mahom članova HDZ-a, ali i onih koji nisu stranački opredijeljeni, Tomislav Ćorić, predsjednik Odbora za financije HDZ-a, ponovio je obećanje najjače oporbene stranke o smanjenju PDV-a do 2019. Godine.

- To se neće dogoditi preko noći, to mora biti rezultat čitavog niza mjere koje ćemo provesti  uz vašu pomoć. To znači da više nećemo tolerirati 90 do 100 milijuna kuna godišnje neformalne ekonomije. Neprijavljen i neoporezovan rad treba zaustaviti - poručio je Ćorić.

Ivana Maletić, zastupnica u EU parlamentu, kao poseban problem u razvoju Hrvatske i provođenju većih investicijskih pothvata, neriješene imovinsko-pravne odnose. Ne može cijela država, ocijenila je, biti taoc i stagnirati u razvoju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

- Nije normalno da je to normalno. Tako se ne vodi uređena država - rekla je Maletić te dodala da se ni jedna vlast dosad s tim nije uhvatila u koštac.

Marko Kolaković, predsjednik Odbora za gospodarstvo HDZ-a, ponovio je kako će se HDZ držati 50 strateških projekata spremnih za provedbu, među kojima su Pelješki most i Kanal Sava Dunav, a naveo i jedan od posebnog značaja za sjever Hrvatske.

- Lanac otkupnih stanica za poljoprivredne proizvode diljem Hrvatske, od Varaždina do Iloka, sve što se proizvede u Hrvatskoj mi ćemo i plasirati na tržište, ako ne Hrvatske, onda u neki manji grad u Njemačkoj - kazao je Kolaković.

Naš gospodarski program, istaknuo je Ćorić, nije program za dijeljenje fotelja, već za bolje sutra. Kako je naglasila Maletić u HDZ-u se još nisu podijelile ministarske funkcije, ali postoji ideja da se smanji broj ministarstva u kojima se gube poduzetnici i građani i gdje dolazi do preklapanja i odgovornosti i poslova.

27. travanj 2024 06:54