Hrvatska
StoryEditor

Mogući nastavak štrajka liječnika nećemo platiti

03. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, u povodu najava nastavka štrajka liječnika, poručio da se štrajk neće platiti te da će se u skladu sa zakonskim mogućnostima organizacija rada prilagoditi potrebama.

Ostojić je novinarima ispred Banskih dvora rekao kako još čeka da ga predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić službeno kontaktira o eventualnim daljnjim aktivnostima.

- Nastavak štrajka je u prvom radu štetan za sve naše građane jer su liste čekanja povećane tri do četiri puta i to je bio i razlog uvođenja radne obveze – rekao je ministar, te kazao kako do štrajka nije trebalo ni doći budući da su svi zakonski uvjeti za prestanak štrajka ispunjeni.

Nakon što je Hrvatski liječnički sindikat zatražio ocjenu ustavnosti radne obveze, Ustavni sud ju je ukinuo 20. prosinca, a HLS najavio nastavak štrajka nakon blagdana.

Predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata Ivica Babić ponovno je pozvao ministra zdravlja da sazove sastanak sa sindikatom te tako spriječi intenziviranje štrajka bolničkih liječnika, koji je trenutačno u mirovanju.

10. svibanj 2024 08:46