Hrvatska
StoryEditor

MOST želi nestranačkog premijera, a suradnja s HDZ-om nije koalicija i nema prevare

16. Prosinac 2015.
Piše:
Ato Markin

Božo Petrov poručio je u srijedu iz Metkovića kako MOST ostaje pri zahtjevu da premijer bude nestranačka osoba

Petrov je poručio kako takav zahtjev ostaje bez obzira što od tripartitne vlasti neće biti ništa, odgovarajući na upit znači li to da MOST ne želi Tomislava Karamarka na premijerskoj poziciji.

Obzirom da je sada riječ o dualnoj vlasti, te da je prije izbora MOST jasno poručio kako neće u koaliciju postavilo se pitanje odnosa MOST-a i HDZ-a i možebitne prevare birača. Petrov je pojasnio kako se tu ne radi o koaliciji već o suradnji - suradnji u kojoj će biti jasno definirana koja strana što radi - dakle ne bezuvjetnoj podršci.

Osvrnuo se i na jučerašnje izjave Zorana Milanovića o MOST-u kao mostobranu kriminalne organizacije.

- To su besmislene stvari. Pozivamo sve strane u formiranje vlade i neka oni budu mostobran prema tim nekim kriminalnim radnjama o kojima oni govore. Zato želimo sve strane u ovom političkom procesu. Ako je itko čist u Hrvatskoj onda je to Most. 

Kako javljaju mediji , kratko je prokomentirao Milanovićeve teške optužbe i kvalifikacije o rasistima, fašistima i kriminalcima.

- Određeni pojedinci iz nekih stranaka su zaista pretjerali i prešli granice dobrog okusa optužujući neke druge strane. Mi se takvim dijalogom ne služimo. Ako želimo neke stvari odraditi kako treba, trebamo se suzdržati nekih stvari.

O raspodjeli resora nije govorio, kao ni o mandataru, dodavši kako se nada da će se sve znati za sedam dana.

28. travanj 2024 02:10