Hrvatska
StoryEditor

Na Pleso stiže Qatar AirWays

16. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Za manje od mjesec dana, u srijedu, 9. svibnja u 15.10 iz zračne luke Pleso prvi će put poletjeti zrakoplov na liniji Zagreb – Doha, prenosi Jutarnji list.

Let, s međuslijetanjem u Budimpešti, trajat će oko sedam sati i bit će raspoloživ sedam dana u tjednu.Dolazak Qatar AirWaysa jedne od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu, za Hrvatsku ima mnogo veće značenje od još jednog avioprijevoznika na domaćoj pisti. Za Zagreb je to prvi izvaneuropski let. - Mi ulazimo na nova tržišta isključivo ako se poklapaju s našim poslovnim modelom. Na istraživanju lokalnih tržišta radi predan korporativni tim koji ulaže mnogo vremena i truda jer Qatar Airways vjeruje u spajanje nedovoljno prisutnih tržišta diljem svijeta. Zato i uvodimo letove za Zagreb – rekli su u europskoj središnjici Qatar Airwaysa.

U služenju putnicima prve i business klase Qatar Airways ima ono nešto što mu dopušta da se opravdano hvali imidžem kompanije s pet zvjezdica.Naime, putnici business klase u najbolje opremljenoj kabini mogu uživati u meniju sa šest sljedova međunarodnih delicija i kupovati u najopremljenijem air butiku u povijesti letenja, sa čak 160 proizvoda.Jedan od razloga ekspanzije na Hrvatsku, spominju u Qatar Airwaysu, stvaranje je poslovnih veza između Zagreba i Dohe. Poslovanje katarske kompanije pojašnjava nam jedan od vodećih konzultanata na Bliskom istoku, Mohammad Khan.- Sve što Katar radi, radi strateški, tako da je uspostavljanje letova s Hrvatskom zasigurno dio šireg konteksta i interesa u regiji – rekao je Khan. 

27. travanj 2024 18:53