Hrvatska
StoryEditor

Nives Celzijus mogla bi ukinuti i HGK i HOK

17. Siječanj 2015.

Kad je starleta Nives Celzijus trebala dobiti nagradu Kiklop za svoj autobiografski uradak ‘Gola istina’, kulturni krugovi bili su zgroženi pa ta nagrada za književni hit te 2008. nije ni uručena.

Tek nakon tužbe i sudske presude gospođi Nives Zeljković uručen je zasluženi kipić. No u međuvremenu je ukinut Kiklop za hit godine. Bedastoća kiklopskih razmjera ponavlja se s Porinom. Ista gospođa Zeljković ima veliki lascivni hit koji bi mogao ući u konkurenciju za Porina kao hit godine pa vodstvo najveće diskografske nagrade u strahu od moćne Nives i još moćnijeg tržišta ukida kategoriju najslušanije pjesme. Profesionalci ne dopuštaju da neobrazovani čitatelji i slušatelji s ‘potumplanim vuhima’ presuđuju drugačije od njihove relevantne i neupitne prosudbe. A ti kulturnjaci i estradnjaci zapravo su žešći borci protiv tržišta od Ivana Vilibora Sinčića.

Da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja mjerodavna za Kiklope i Porine, pale bi masne kazne. Ovako ministru Marasu ostaje nada da će se gospođa Zeljković jednog dana kandidirati za predsjednicu HGK ili HOK-a. To bi, po uzoru na epilog Porina i Kiklopa, bio konačni razlog za ukidanje obiju komora.

03. svibanj 2024 06:07