Hrvatska
StoryEditor

Nova uhićenja u Zagrebačkom holdingu

07. Svibanj 2015.
Piše:
liderhrt

Danas su u nastavku akcije Agram uhićene tri osobe. Kako neslužbeno prenosi HRT Miljenko Benko, bivši direktor podružnice Čistoće, a sada koordinator poslova u podružnici Digitalni grad, te Ivan Markus, bivši direktor Holdingove službe za javnu nabavu, a danas zaposlenik podružnice Gradska groblja, preko članova svojih obitelji obavijestili su direktore svojih podružnica kako danas neće doći na posao.

Treća osoba koja je uključena navodno je vlasnik tvrtke Gradatin, Tomislav Jukić.  Također, prenosi HRT, oni su privedeni na ispitivanje u USKOK.

Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da je trojac priveden na ispitivanje zbog navodnih nezakonitosti u vezi s kantama za odlaganje otpada te da je sumnjiv posao povezan s tvrtkom Gradatin, u kojoj su na telefonski upit rekli da nitko ne može odgovoriti je li netko iz njihove tvrtke uhićen i zbog čega.

Ravnateljstvo policije nije željelo potvrditi, ali ni demantirati tu informaciju. Ni na sjednici Gradske skupštine koja je u tijeku nitko nije želio službeno komentirati nova uhićenja i moguća proširenja istrage u slučaju Agram, iako su neki vijećnici neslužbeno rekli da su čuli za istragu u Čistoći.

Benko i Markus još su u "prvoj rundi" slučaja Agram, u listopadu prošle godine, završili u istražnom zatvoru, a u međuvremenu su smijenjeni sa svojih dužnosti u Holdingu.

26. travanj 2024 11:59