Hrvatska
StoryEditor

O statusu Jadranke Kosor u HDZ-u odlučivat će Visoki sud časti

25. Rujan 2012.
Piše:
liderhrt

Hoće li HDZ-ova saborska zastupnica i bivša predsjednica te stranke Jadranka Kosor zbog broševa koje je dobila od stranke i optužbi iz osječkog HDZ-a da radi za premijera Milanovića biti izbačena iz HDZ-a - još nije jasno.

Dok ona tvrdi da je to što joj se događa topnička priprema za izbacivanje iz stranke, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upozorava na njezine medijske nastupe u kojima odstupa od stranačke politike, te ističe da će o tome vjerojatno raspravljati i Predsjedništvo stranke.A da će o statusu Jadranke Kosor u HDZ-u odlučivati Visoki sud časti, izjavio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Istaknuo je kako bivša predsjednica stranke svojim javnim istupima radi štetu HDZ-u, ali da ne želi prejudicirati odluke mjerodavnih stranačkih tijela. Rekao je kako se u ovom trenutku ne vode nikakvi stegovni postupci, niti bilo kakve priče i prijetnje da bi se nekoga izbacilo iz stranke.

Jadranka Kosor izjavila je kako unatoč pritiscima i podmetanjima nikada neće izaći iz stranke. Vrh stranke optužila je da priprema teren za njezino isključenje. Ovo sve što se događa ni jedna stranka u Hrvatskoj, pa ni u svijetu, nije priredila svom članu, poručila je Kosor. Medijske pripreme za njezino isključenje smatra vrlo lošima za HDZ.

27. travanj 2024 23:39