Hrvatska
StoryEditor

Od gradnje Pelješkog mosta neće biti ništa, koridor je bolje rješenje

19. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić (SDP), izjavio je kako je i dalje uvjeren da se gradnja Pelješkog mosta neće dogoditi i da će se rješenje tražiti u skladu s onim što je predložila BiH, a to bi bila gradnja koridora kroz Neum.

Prema njegovim riječima, kako piše Dnevni Avaz, to bi bilo u interesu i Hrvatske i BiH, a takav koridor prema prijedlogu bosanske strane ne bi bio "eksteritorijalan na bilo koji način“ te bi podrazumijevao „uvažavanje interesa BiH". Hadžić je kazao i kako BiH neće praviti bilo kakve probleme Hrvatskoj, naravno uz „ispunjavanje svih prethodnih uvjeta prema toj zemlji“, iako nije detaljnije naveo o kavim se tu uvjetima radi.

Kako Dnevni Avaz saznaje iz Vijeća ministara BiH, predstavnici Savjetodavnog odbora BiH na ranijim sastancima predložili su opciju gradnje "Obilaznice Neum", koja već postoji i u prostornom planu ove općine.

Prema Hadžićevu mišljenju Hrvatska mora napraviti ogroman financijski napor da bi riješila ovo pitanje. Kaže kako ne vidi da u EU i u Hrvatskoj ima neracionalnih ljudi koji su spremni ulaziti u gradnju objekta koji ne pokazuje svoju isplativost.

- Čekamo tu studiju. I dalje mislim kako se ne mora biti poseban ekspert da se zna da je gradnja mosta jedan od najkompleksnijih, najtežih i sigurno najskupljih rješenja – kazao je Hadžić dodavši da ukoliko bi se Peleški most ipak gradio, ostaje uvjet slobodnog i neometanog pristupa neumskom zaljevu i akvatoriju.

04. svibanj 2024 09:48