Hrvatska
StoryEditor

Opačić: Nismo željeli biti bahati

04. Ožujak 2013.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić ispričala se danas hrvatskim građanima zato što je ta stranka kasnila s predajom godišnjeg financijskog izvješća poručivši kako je ono kasnilo zbog bolesti djelatnice koja je na njemu radila te da im nije bila namjera ni na koji način pokazivati bahatost i nepoštivanje zakona.

- Žena je prošli tjedan završila na operaciji srca i vratila se prekasno da bi na vrijeme završila izvještaj, a mi smo mogli birati da li da pošaljemo nepotpuno izvješće ili da dva dana zakasnimo. Evo, dva dana smo zakasnili i nismo ništa skrivali - izjavila je Opačić novinarima. Podsjetila je kako je SDP svih dosadašnjih godina imao pozitivno mišljenje Državne revizije. - To znači da su naše financije bile uvijek uredne i nismo ništa skrivali pa tako ni danas - rekla je.

Na primjedbu novinara da Državni ured za reviziju opovrgava da ih je SDP izvijestio o kašnjenju izvješća, Opačić je uzvratila kako može jedino reći da je zbog medijskog pritiska bilo ‘nekih nespretnosti i šlampavosti i da neke informacije nisu bile točne‘.

Na pitanje je li Državni ured za reviziju unaprijed obaviješten o kašnjenju ili ne, Opačić je rekla kako je, prema njezinom saznanju, ‘obaviještena Fina i to je jedina obavijest koja je išla‘.

O prekršajnoj kazni koja, sukladno zakonu, prijeti SDP-u zbog kašnjenja s predajom izvješća za 2012. godinu potpredsjednica te stranke je rekla kako je SDP bila stranka koja je uvijek prihvaćala sve što po zakonu treba i prema tome će poštivati odluku onih koji će o tome odlučivati.

Državni ured za reviziju i Državno izborno povjerenstvo dužni su o utvrđenim povredama ovoga Zakona obavijestiti Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. Kazna za stranke se kreće od 50.000 do 500.000 kuna.

26. travanj 2024 17:21