Hrvatska
StoryEditor

Plenković: Povećanje gospodarskog rasta bit će moj glavni cilj

08. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Na današnjoj konferenciji za novinare kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković predstavio je svoj program pod nazivom "HDZ Središnja snaga razvoja Hrvatske".

- Ovim programom želio bih započeti konstruktivan politički dijalog. Glavna mi je misija vratiti povjerenje birača vjerodostojnom politikom HDZ-a. HDZ je državotvorna stranka i dio smo europskog desnog centra -  rekao je Plenković.

Istakao je kako će nastojati biti nositelj modernog, ambicioznog i dosljednog HDZ-a koji će hrvatskim građanima omogućiti političku stabilnost, pravnu sigurnost, pouzdan okvir za gospodarski rast te društvenu uključenost i solidarnost.

- Povećanje gospodarskog rasta bit će glavni cilj moga djelovanja. Porezni sustav mora osigurati jednostavnost poslovanja i time povećati razinu investicija. Strateške grane bit će poljoprivreda i turizam, naglasio je Plenković.

Kazao je kako je propuštena prilika za snažnim reformama koja je rezultirala, među ostalim, iseljavanjem mladih kao i padom svih ekonomskih pokazatelja. 2016. je pokazala da je bolja gospodarska plitika moguća, smatra kandidat za preddjednika HDZ-a.

Istaknuo je kako je spreman na otvorena sučeljavanja sa svim stranačkim liderima kako bi građani mogli vidjeti što koja opcija nudi.

Na pitanje novinara hoće li preuzeti HDZ-ov gospodarski program, Plenković je rekao kako će program IFO instituta biti stručna podloga na kojoj će njegov tim graditi svoj program.

Vezano uz suradnju HSS-a i SDP-a kazao je kako HSS po svojem svjetonazoru pripada krugu europskih pučkih stranaka.

- Vjerujem da je odluka o koaliciji  s SDP-om donesena radi konkretne matematike. Dugoročna partnerstva moraju biti istinska - istaknuo je Plenković.

27. travanj 2024 07:12