Hrvatska
StoryEditor

Pobijedit ćemo kumove, partijske aparate i pristrane medije

13. Svibanj 2013.

Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Vladimir Ferdelji kojeg podržava koalicija HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika (DSU) jučer je na završnom predstavljanju na Cvjetnom trgu istaknuo kako očekuje da će nakon 19. svibnja ući u drugi izborni krug te osvojiti mjesto gradonačelnika Zagreba.

- Pobijedit ćemo umrežene, pobijedit ćemo kumove, pobijedit ćemo partijske aparate, pobijedit ćemo pristrane medije - poručio je Ferdelji. Kazao je da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje te poručio Zagrepčanima neka dokažu da mogu izabrati vlast kakvu zaslužuju.

Istaknuo je da nude potpuno drugačiji način upravljanja gradom, da će kadrovi biti samo sposobni i odgovarati za ono što rade. Nema više tajni, sve će biti transparentno, nema centralizacije - ljudi po gradskim četvrtima najbolje znaju što im treba, kazao je.

Ferdelji je rekao da je centralna točka njegovog programa gospodarstvo koje stvara novu vrijednost u koje će uložiti svu imovinu grada - prostore, zemljišta, tvrtke - sve ne bi li se pokrenulo gospodarstvo. Dodao je da će u tu svrhu iskoristiti poziciju Zagreba kao najvećeg dobavljača i naglasio da planira stimulirati da Zagreb kupuje domaću robu. Ono što se treba od promjena dogoditi u cijeloj Hrvatskoj treba početi u Zagrebu, i to odmah, rekao je Ferdelji i poručio da će s koalicijom koja ga podržava napraviti materijalnu osnovu za socijalna prava najugroženijih ‘bolja nego ikad‘.

Umirovljenicima je poručio da se ne plaše jer im ‘novac ne daje Bandić, nego Grad‘, i dat će ‘više kad bude bolje djelovao‘.

Na skupu je nastupio i pjevač Željko Krušlin Kruška, s kojim je Ferdelji na kraju zapjevao "Moj Zagreb, tak imam te rad". Poručio je da su Kruška i zabavljač Denis Bašić, koji je također nastupio, dio urbane kulture, koju će polako vratiti u sve trgove u centru i u sve gradske četvrti.

Na skupu su se predstavili i kandidat za zamjenika gradonačelnika Nenad Matić (HSS), te kandidati na listi za Gradsku skupštinu Darinko Kosor (HSLS) i Vlasta Toth (Zelena lista).

26. travanj 2024 03:30