Hrvatska
StoryEditor

Politika bezuvjetne štednje činila se razumnom, ali sada trebamo nove instrumente

27. Studeni 2014.

Vlada je danas pozdravila Plan ulaganja Europske komisije istakuvši da pozdravlja svaku inicijativu koja pruža potporu rastu investicijskih aktivnosti i daje priliku za otvaranje novih radnih mjesta.

Plan ulaganja Europske komisije na tragu je koncepta za koji se zalaže Vlada RH, a koji se temelji na fiskalnoj konsolidaciji, provedbi strukturnih reformi i jačanju investicijske aktivnosti istovremeno, priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću.

Politika bezuvjetne štednje činila se razumnom i prihvatljivom, ali nakon šest godina krize pokazuje se da treba pronaći i nove instrumente za poticanje rasta i zapošljavanja.

Hrvatska Vlada od početka podržava inicijativu i sudjeluje u njezinoj pripremi, posebno u pripremi liste projekata od strateškog značaja za koje bi se moglo osigurati sufinanciranje kroz Europski fond za strateška ulaganja.

Na listi se u ovom trenutku nalazi 68 projekata ukupne vrijednosti 19,3 milijarde eura. Konačnu listu strateških projekata koje će kandidirati za sufinanciranje iz Europskog fonda za strateška ulaganja, Vlada će definirati u skladu sa strateškim interesima Hrvatske i EU, navodi se u priopćenju.

11. svibanj 2024 11:00