Hrvatska
StoryEditor

Poljoprivrednicima će biti bolje, otvara se ‘europska omotnica‘

14. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Suosjećam s ljudima koji imaju poteškoća u poslovanju, rekao je premijer Zoran Milanović komentirajući prosvjede poljoprivrednika.

Ocijenio je kako ministri dobro rade svoj posao. Probat ćemo pomoći, ali umjesto njih ne možemo raditi. Dakle, što je moguće - moguće je, znalo se unaprijed kakva su pravila, znalo se koliki je proračun. Već ove, ali i sljedeće godine otvara se ‘europska omotnica‘. Poljoprivrednicima će biti bolje nego do sada, njihov status bit će sve bliži njihovim kolegama iz drugih zemalja EU-a, rekao je Milanović. No, kao i u svakom poslu - netko uspije, a netko ne, dodao je u izjavi za HRT.

Očekivanja ljudi na otocima su oduvijek bila opravdano visoka i sada su, s čim se i ja slažem, jer se na našim škojima ne može živjeti samo od turizma, a naročito ne od ovakvog kakav je trenutno u Jelsi i Starome Gradu, rekao je predsjednik hrvatske Vlade na proslavi Dana Općine i blagdana Velike Gospe u Jelsi na otoku Hvaru.

Ta grana gospodarstva na ovom je području zapravo nedefinirana, hoteli su još uvijek ni tamo, ni amo, i u njih treba puno ulagati. Hvar tu nešto postiže, ali ni taj grad koji se diči s čak 145 godina turističke tradicije još nije tamo gdje bi trebao biti, izjavio je Milanović.

Na novinarski upit odgovorio je kako nas Talijani nisu ni do sada zaustavljali na putu u Europsku uniju te da je ZERP na snazi, ali ne prema članicama koje pripadaju toj zajednici.

A tko god govori ili sugerira da će biti, prodaje maglu, no mi ćemo se boriti za zaštitu našega mora, tj. da ono što imamo maksimalno iskoristimo, pa tako i potencijale ovog otoka, dodao je Milanović, pojasnivši da ne bi ništa postigli proglašavanjem ZERP-a prema zemljama EU-a i da se to ne smije činiti.

Jadran općenito nije uništen, Jadran je očuvan i o njemu će se ulaskom u Europsku uniju voditi još veća briga, napomenuo je dodavši kako je Italija članica EU-a isto kao i Hrvatska.

01. svibanj 2024 07:55