Hrvatska
StoryEditor

Pred Vladom ‘Poduzetnički impuls 2014.‘ vrijedan 1,26 milijardi kuna

06. Veljača 2014.
Piše:
liderhrt

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala donijeti program za poticanje poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2014., za koji je planiran proračun od 1,26 milijardi kuna.

Poduzetnički impuls 2014. sadržava mjere za poticanje razvoja maloga i srednjeg poduzetništva za koje se koriste sredstva iz državnog proračuna te strukturnih fondova Europske unije, a koji su Hrvatskoj postali dostupni nakon ulaska u EU.

Poduzetnički impuls za ovu godinu, čiji prijedlog pred Vladu stiže iz Ministarstva poduzetništva i obrta, ima četiri programska prioriteta. Prvi je jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je ukupno planirano 413,8 milijuna kuna; drugi unapređenje poduzetničkog okruženja (74,6 milijuna kuna); treći promocija i učenje za poduzetništvo i obrt (248,1 milijun kuna); dok je za četvrti prioritet lakši pristup financiranju (529,1 milijun kuna).

U ovoj se godini, kako se ističe u prijedlogu programa, nastavlja s naglašavanjem učinkovitosti javnih sredstva tako što se dodjeljuje manji broj potpora veće prosječne vrijednosti, s uklanjanjem administrativnih prepreka, povećava se transparentnost i vidljivost javnih poziva, a posebna važnost daje se unapređenju sustava praćenja i procjene učinka dodijeljenih potpora.

04. svibanj 2024 19:02