Hrvatska
StoryEditor

Prilika za start-upove koji razvijaju aplikacije za hotelijerski i ugostiteljski sektor

12. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Metro Grupa i Techstars otvorili su u u utorak prijave za drugi Metro Accelerator - globalni program za razvoj tehnoloških aplikacija za hotelijerski i ugostiteljski sektor na koji se do 20. lipnja mogu prijaviti svi start-upovi koji razvijaju inovativne aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja.

Svakom od deset odabranih start-upova Metro i Techstars ponudit će investiciju od 120.000 eura te pristup mreži stručnjaka koji će im pomoći u daljnjem razvoju njihovih digitalnih rješenja. Investitori i mentori odabrat će 10 najboljih, a prijave za program odvijaju se putem internetske stranice metroaccelerator.com.

- Program smo pokrenuli 2015. s ciljem stvaranja platforme koja će povezati tehnološke start-upove s Metroovim kupcima iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva, izjavio je predsjendik Uprave Metro Grupe Olaf Koch.

Mišljenja je kako će digitalni poslovni modeli i usluge imati još veću ulogu za budući uspjeh kupaca Metro-a.

- Sve više tvrtki obraća nam se s novim idejama, a putem Metro Acceleratora želimo im osigurati priliku da svoje ideje testiraju i razvijaju uz podršku međunarodnih stručnjaka, kazao je Koch.

Deset odabranih start-upova svoja znanja, ideje i poslovanje moći će unaprijediti u rujnu 2016. godine pod vodstvom iskusnih mentora na programu u sjedištu Metro Acceleratora u Berlinu. Metro će odabranim start-upovima na raspolaganje staviti stručnjake iz područja nabave, prodaje, marketinga i komunikacija, a Techstars će u program donijeti međunarodno dokazane metodologije za mentorstvo start-upova i brojne mentore, investitore te iskusne članove start-up zajednice.

Podsjećamo, na prvi Metro Accelerator u 2015. pristigle su prijave iz 20 zemalja, među kojima su bile i dvije prijave iz Hrvatske koje su ušle u 75 najboljih.

27. travanj 2024 00:29