Hrvatska
StoryEditor

Pripuz: Tadiću sam dao 50 tisuća eura

02. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Zadarski poduzetnik Petar Knežević posvjedočio je na suđenju Dragi Tadiću da je suoptuženi Srećko Jurišić od njega nekoliko puta tražio da ‘pošto-poto‘ kontaktira s tadašnjom zamjenicom ministra pravosuđa Marinom Dujmović-Vuković.

Kao razlog je naveo da se tijekom žalbenog postupka utječe na presudu Branimiru Glavašu za ratni zločin. Spominjao je novac i nudio ‘sve i svašta‘, ali ja nisam htio napraviti taj kontakt jer sam znao da je to kazneno djelo, rekao je svjedok. Dodao je da mu je, osim Tadića, Jurišić često spominjao Stjepana Mesića kao osobu koja je voljna pomoći te Ivića Pašalića, koji je navodno već riješio suca Potrebicu.

Poduzetnik Petar Pripuz posvjedočio je da je Tadić, kojeg poznaje 15 godina, od njega telefonom tražio da mu posudi 50 tisuća eura. Novac je, prema Tadićevoj uputi, ispred zagrebačkoga hotela Lagune predao njemu nepoznatoj osobi. Pripuz tvrdi kako s Tadićem, koji mu je novac vratio idući mjesec, nikad nije razgovarao zbog čega mu je trebao novac.

Zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnoga suda, sudi se jedino Tadiću, a s USKOK-om su se o uvjetnoj zatvorskoj kazni nagodili Jurišić, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić te Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar. Tadića se tereti da je suoptuženike okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnoga suda i pokušati preinačiti osuđujuću presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima Garaža i Selotejp. Suđenje se nastavlja 12. listopada.

27. travanj 2024 06:44