Hrvatska
StoryEditor

Prva stambena štedionica snizila kamatne stope na nove kredite

05. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Kamatne stope snižene su na nove stambene kredite u kunama i uz valutnu klauzulu u eurima te da je kamatna stopa fiksna za cijelo razdoblje otplate kredita, uz maksimalni rok do 25 godina.

Prva stambena štedionica izvijestila je u utorak da od početka travnja stambene kredite ugovara uz nižu fiksnu kamatnu stopu, pa se oni valutnu klauzulu u eurima odobravaju uz kamatnu stopu od 3,69 do 4,30 posto, a kunski od 4,50 do 5,00 posto.

U priopćenju se navodi da su kamatne stope snižene na nove stambene kredite u kunama i uz valutnu klauzulu u eurima te da je kamatna stopa fiksna za cijelo razdoblje otplate kredita, uz maksimalni rok do 25 godina.

Maksimalni iznos kredita je 200.000 eura odnosno 1,6 milijuna kuna. Dodaje se da se do 30. lipnja 2016. stambeni krediti odobravaju bez naknade za obradu zahtjeva i troška procjene nekretnine.

Prva stambena štedionica Zagrebačke banke tijekom 18 godina poslovanja uspješno je financirala stambene potrebe građana, od kupnje stana, kuće ili zemljišta do adaptacije, opremanja ili poboljšanja energetske učinkovitosti svog prostora sa 2,8 milijardi kuna, a na tržištu ostvaruje trećinu udjela i u stambenoj štednji i u kreditiranju, kaže se u priopćenju.

27. travanj 2024 17:44