Hrvatska
StoryEditor

Pulska bolnica za kredit od 300 milijuna kuna čeka jamstvo države

02. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Za sufinaciranje gradnje pulske bolnice očekuje se suglasnost ministara zdravlja i financija. Naime, preduvjeti za to su ostvareni jer je krajem prošlog tjedna u Ministarstvu financija zasjedalo povjerenstvo, u kojem su predstavnici tog ministarstva, kao i Ministarstva zdravlja te Istarske županije i pulske bolnice, koje je definiralo prijedlog za odabir banke.

Saznaje to Glas Istre od Valerija Drandića, predsjednika Upravnog vijeća pulske bolnice i člana povjerenstva, koji još nije htio otkriti o čijoj se ponudi radi i, ono najvažnije, kolika je kamata jer odluka postaje definitivna tek kad na nju suglasnost daju dva ministra.

Na ponovni natječaj kojim se traži kredit od 300 milijuna kuna s rokom povrata od 15 godina i uz tri godine počeka stigle su dvije ponude: zajednička ZABA-e i OTP banke te ona Erste banke. Podsjećamo da je na prvi natječaj u ožujku ove godine kada se tražio komercijalni kredit od 600 milijuna kuna s rokom povrata 20 i počekom pet godina stigla samo jedna zajednička ponuda ZABA-e i OTP banke, ali je ocijenjena preskupom.

Sada je iznos traženog bankarskog kredita prepolovljen, skraćen je rok povrata i počeka, što je za rezultat imalo i povoljnu kamatnu stopu. Drandić je za pristigle ponude samo rekao: ‘Ocijenjujemo da su one sasvim prihvatljive‘.

08. svibanj 2024 19:01