Hrvatska
StoryEditor

Romana Vlašić najutjecajnija u kongresnoj industriji

17. Studeni 2014.

Na popisu 30 najutjecajnijih profesionalaca u kongresnoj industriji regije jugoistočna Europa (SEE) za ovu godinu, kojeg je u svom izdanju za studeni objavio slovenski stručni magazin Kongres, nalazi se i deset osoba iz Hrvatske, a direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić proglašena je najutjecajnijom osobom u kongresnoj industriji u regiji.

Vlašić je na tom popisu na prvom mjestu u sekciji tzv. top meeting architect među regionalnim kongresnim uredima. Kako ocjenjuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, to je još jedna potvrda radu i djelovanju dubrovačkog Kongresnog ureda kao sastavnog dijela gradske turističke zajednice, ali i lijepo priznanje uoči jesenskog okupljanja kongresnih profesionalaca na ovotjednom jednom od najjačih kongresnih sajmova Europe EIBTM Barcelona gdje će se predstavljati i Dubrovnik.

Magazin Kongres iz sjedišta u Ljubljani pokriva i donosi novosti te trendove iz kongresne industrije središnje i jugoistočne Europe, a odabir najutjecajnjih kongresnih profesionalaca proveo je temeljem anketiranja više od dvije stotine tih profesionalaca iz regije i temeljem iznad prosječnih sveukupnih učinaka kongresne industrije u pojedinim destinacijama. Uz to, vrednuje se i implementacija inovativnih tehnologija, jačanje reputacije i vidljivosti u kongresnoj industriji te drugo.

Iz Dubrovnika, osim Vlašić, na listi 30 najutjecajnijih kongresnih profesionalaca za ovu godinu još je i direktor agencije Dubrovnik Travel Daniel Marušić, dok su ostali iz Hrvatske Nik Račić i Slaven Reljić (iz bivšeg Hrvatskog kongresnog ureda pri Hrvatskoj turističkoj zajednici), Zlatan Muftić iz zagrebačkog Kongresnog ureda pri Turističkoj zajednici grada Zagreba (TZGZ), Tomislav Popović iz rovinjske hotelske kuće Maistra, Goran Pavlović iz opatijskog kongresnog ureda, Vesna Pritchard iz agencije Globtour Event, Sanja Vukov Colić iz agencije Spektar putovanja te Davor Bruketa iz agencije Bruketa&Žinić.

04. svibanj 2024 06:42