Hrvatska
StoryEditor

Sabor ipak nije glasovao o Zakonu o potrošačkom kreditiranju

15. Studeni 2013.
Piše:
liderhrt

Na dnevni red Sabora došao je prijedlog proračuna za iduću godinu i prijedlog rebalansa ovogodišnjeg proračuna. Uz prijedlog proračuna stiglo je i osam prijedloga poreznih zakona o kojima će se, unatoč protivljenju oporbe, raspravljati po hitnom postupku.

U redovitom glasovanju petkom Sabor je donio izmjene Zakona o državnim potporama i Zakon o lizingu, a prvo je čitanje prošao prijedlog zakona o fiskalnoj odgovornosti. Sabor je prihvatio izvješća i odluke o sudjelovanju hrvatskih vojnika u mirovnim misijama te izvješće ministra unutarnjih poslova o obavljanju policijskih poslova.

Saborski klubovi u kratkoj su raspravi poduprli izmjene Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, kojima se trajanje zaštite prava umjetnika izvođača i prava proizvođača fonograma produljuje s 50 na 70 godina, no HDZ i HNS upozorili su kako je to usklađivanje s europskim direktivama trebalo biti učinjeno prije. Zbog isteka mandata Sabor je dužnosti razriješio predsjednicu Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgicu Spevec, na čije je mjesto imenovan Mladen Cerovac.

Iako je najavljivano, Sabor danas nije glasovao o novom zakonu o potrošačkom kreditiranju. Zastupnici će se ponovno okupiti u utorak.

03. svibanj 2024 22:15