Hrvatska
StoryEditor

Sanacija SC-a: Vraćeno 40 mil.kuna duga, preispituju se statusi zaposlenika

29. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Sanacijska uprava Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, imenovana početkom godine sa zadatkom konsolidacije i restrukturiranja SC-a, pokrenula je pregovore s najvećim vjerovnicima o načinu namirivanja dugova koji su rezultirali otpisivanjem dijela kamata te plaćanjem 40 od ukupno 121 milijun kuna, koliko je dug iznosio s 31. prosincem 2012.

-Time je ukupno dugovanje smanjeno za trećinu i osigurana stabilna nabava roba potrebnih za uredno poslovanje Prehrane i Smještaja studenata. Pregovori još uvijek traju i njihovi konačni rezultati će se znati u sljedećim mjesecima-kažu nam iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Kako pojašnjavaju, s najvećim vjerovnicima pregovara se o smanjenju dugovanja sporazumnim smanjenjem njihovih tražbina s obvezama prema državi, trojnim ili višestrukim prijebojima s njihovim vjerovnicima i obvezama tih vjerovnika prema državi, odnosno preuzimanjem dijela tražbina od strane Vlade i njihovim plaćanjem iz sredstava proračuna.

Prema podacima objavljenima u siječnju, najviše je SC bio dužan Vindiji mlijeko, a radi se o iznosu od 11,5 milijuna kuna. Slijede PIK Vrbovec te HEP Toplinarstvo, s dugom od 7,9 i 4,7 milijuna kuna. Na popisu su i Agrokorova Zvijezda, Žitnjak, Ledo, ali i Saponija Osijek te zaštitarska služba Bilić Erić. Sve navedene obveze odnose se na prošlu godinu, a najveći dio za razdoblje od lipnja do prosinca 2012.

Sanacijska uprava na čijem se čelu nalazi Pejo Pavlović ‘ utvrđuje i radno-pravne stutuse svih zaposlenika te preispituje i unutarnju organizaciju SC-a kako bi se spriječili budući gubici‘ a najavljeno je i poskupljenje studentskog menija.

Oni će tako umjesto sadašnjih 4,4 kune za meni od 16,7 kuna plaćati 6,5 kuna za meni čija će cijena iznositi 22,6 kune.

Cijena smještaja neće se mijenjati.

26. travanj 2024 06:23