Hrvatska
StoryEditor

Sastaju se Lorencin i Orešković. Imena ministara u ponedjeljak

07. Siječanj 2016.
Piše:
liderhrt

Mandatar Tihomir Orešković u četvrtak poslijepodne kontaktirao je ministra turizma u odlasku Darka Lorencina i zatražio razgovor s njim.

Nakon što je prijepodne poručio kako nije razgovarao s mandatarom Oreškovićem, u poslijepodnvnim satima ministar turizma Lorencin potvrdio je kako se ipak s njim telefonski čuo te su dogovorili sastanak za petak, javlja HRT.

- Očekujem da  pokaže interes za turizam. Ja mu stojim na raspolaganju. Imam s njim dobra iskustva. Kad sam bio pomoćnik ministra Radimira Čačića realizirali smo tri velike investicije i izravno smo surađivali, kazao je Lorencin.

Njegova eventualna potpora vladi ovisit će, kazao je o unutarnjoj odluci IDS-a. Međutim, Lorencin nije Oreškovićev kandidat za ministra turizma, jer HDZ za to mjesto ima svog kandidata.

Orešković je potvrdio da je razgovarao i s HNS-om, ali nije želio precizirati je li s još nekim. Izjavio je tek da se traže najkvalitetniji ljudi.

- Otvoreni smo za sve koji imaju nešto ponuditi Hrvatskoj, kazao je Orešković.

Mandatar Tihomir Orešković, predsjednik Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko i predsjednik Mosta Božo Petrov sastat će se u ponedjeljak kako bi se dogovorili o imenima ministara nove vlade. Do kraja tjedna Most će se dogovoriti o svojim kandidatima za ministre, a isto to bi trebala učiniti i Domoljubna koalicija. Vlada bi trebala biti poznata do kraja sljedećeg tjedna. Ovoga tjedna više neće biti zajedničkih sastanaka između Domoljubne koalicije i Mosta u vezi s formiranjem vlade.

Nakon sastanka s Karamarkom i rektorom Sveučilišta u Zagrebu te predsjednikom rektorskog zbora Damirom Borasom, mandatar Tihomir Orešković kazao je da je sastanak bio uspješan. Istaknuo je da ga je zanimalo kako se mogu povezati privatni sektor sa sveučilištima te kako ojačati znanost u Hrvatskoj. Govoreći o tome da je informatička struka deficitarna, rekao je da se u Europi traži 900.000 informatičara.

05. svibanj 2024 19:09