Hrvatska
StoryEditor

SDP izbacio Marinu Lovrić Merzel jer je ‘štetila ugledu stranke‘

22. Srpanj 2014.
Piše:
liderhrt

Na sjednici Gradskog odbora sisačkog SDP-a županica Marina Lovrić Merzel jednoglasno je izbačena iz stranke jer je kršila programska načela i cljeve stranke te štetila ugledu stranke.

Lovrić Merzel se može žaliti u roku od 15 dana statutarnoj komisiji SDP-a Hrvatske koja se o toj žalbi mora očitovati u roku od 60 dana.

Sumnja u najteža koruptivna djela, za koja se sumnjiči Lovrić Merzel, izaziva zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a koji poštuje i provodi programska načela stranke, a koja su nespojiva s korupcijom i kriminalom. To se posebno odnosi na obavljanje odgovorne javne dužnosti na koju je netko izabran kao kandidat SDP-a, stoji u obrazloženju izbacivanja Lovrić Merzel iz stranke.

Jučer je USKOK treći put proširio istragu protiv sisačko-moslavačke županice, koja je u istražnom zatvoru već četiri mjeseca. Tereti se da je uzela 100.000 eura mita od poduzetnika Željka Žužića.

Lovrić Merzel odbacuje nove USKOK-ove optužbe preko svojeg odvjetnika Berislava Živkovića. On kaže i da USKOK za svoje tvrdnje nema nikakve dokaze te da će se to također pokazati tijekom postupka.

28. travanj 2024 07:20