Hrvatska
StoryEditor

Sinovčić ostaje u zatvoru jer nije uplatio jamčevinu

30. Prosinac 2014.
Piše:
liderhrt

Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić danas ipak neće biti pušten iz zatvora u Remetincu, jer nije uplatio 10 milijuna kuna jamčevine koliko mu je za obranu sa slobode odredio zagrebački Županijski sud.

No, jamčevine od po 300.000 kuna je uplatilo troje njegovih suosumnjičenika - dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji i poreznica Irena Anić pa će se, umjesto iz zatvora, tijekom istrage braniti sa slobode.

Jamčevina navodno nije uplaćena jer su neki koji su obećali novčanu pomoć u zadnji čas zakazali. Sinovčićevi odvjetnici nisu mogli prikupiti navedeni iznos pa on za sada ostaje u zatvoru. Žale se na nogometnog trenera - Miroslava Ćiru Blaževića - koji im se danas nije kako je obećao - javio na telefon.

Novo ročište na kojem će petero osumnjičenih imati još jednu priliku dokazati da su uplatili jamčevinu zakazana je za srijedu u 10.30 sati.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je odlučilo da se Sinovčić može braniti sa slobode uz polog od 10 milijuna kuna u gotovini, umjesto ranije određenih 20 milijuna. Iznosi ostalih jamčevina ostali su nepromijenjeni pa bivši direktori NK Zadra Novica Erlić i Dalibor Zebić za slobodu moraju položiti po milijun kuna, a ostali po 300 tisuća kuna.

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Osim Sinovčića, Erlića i Zebića, Jurline, Stoje Mučaji i Irene Anić pod istragom su i poreznici Željan Pejković te Marko Lozančić.

02. svibanj 2024 02:55