Hrvatska
StoryEditor

‘Sljedeće će godine biti bolje‘

12. Veljača 2014.

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović u današnjem posjetu vodom ugroženom Karlovcu osobno se uvjerio u tešku situaciju, koja se ponavlja iz godine u godinu u karlovačkim južnim prigradskim naseljima Mostanju, Logorištu i Gornjem Mekušju.

Zbog velikih nebranjenih površina uz karlovačke rijeke poplavljeno je najmanje stotinu kuća, a još je 500-tinjak njih ugroženu u poplavi koja je rekordna od sedamdesetih godina kada je 22 kilometra dugi kanal Kupa-Kupa s nasipom rasteretio Kupu i samo središte grada, ali nedostaje još trideset kilometara nasipa ili 350 milijuna kuna da bi se zaštitio čitav grad.Izrazivši razumijevanje na nezadovoljstvo, pa čak i bijes vlasnika stotinjak poplavljenih kuća, premijer Milanović kazao je da on osobno u ovoj situaciji ne može direktno pomoći svim tim doista ugroženim obiteljima, ali je i dodao je važno sagledati pravo stanje i poduzeti odgovarajuće mjere na dugoročnom planu. 

  - Loše je stanje, imovina je ugrožena, ali sljedeće će godine biti bolje, jer je u izgradnji nasip Gornje Mekušje. Normalno je da gospođa nije sretna, čuli ste, rekla je da takvu vodu ne pamti. Uvijek će država i lokalna samouprava pomoći u ovakvim situacijama koliko mogu, ali nasipi se grade, a ovo se ne može spriječiti, kao ni kiša, kazao je Milanović.

26. travanj 2024 23:47