Hrvatska
StoryEditor

Smijenjena ravnateljica Plitvica sinoć završila na policiji

20. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Lidija Bertović, smijenjena ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera, sinoć je završila na obavijesnom razgovoru u karlovačkoj Policijskoj upravi. U karlovačkom Operativno komunikacijskom centru 192 naveli su da se temeljem zahtjeva Ličko-senjske Policijske uprave provode određeni izvidi vezani uz određeni događaj na području te policijske uprave.

Bertović je u četvrtak smijenjena s mjesta ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera zbog nezadovoljstva ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića njenim radom.

Ravnateljica Bertović trebala je sinoć gostovati u Dnevniku 3, no na putu prema Zagrebu, u Karlovcu, zaustavila ju je prometna policija, koja je, prema njenim riječima, bez ikakvog naloga pretražila privatni automobil u kojem je bila samo suputnica. Nakon jednosatne pretrage policija ju je odvela u postaju na informativni razgovor.

U telefonskom razgovoru Bertović je rekla da je lokalna policija upala i u njen ured i pretraživala ga iz njoj nepoznatih razloga.

- Očito sam nekome smetala, pritisci su sa svih strana bili preveliki. Nacionalni park ima promet 250 milijuna kuna, nije na proračunu i time je puno očiju uprto u nas, a mi smo poslovali transparetno - rekla je bivša ravnateljica koja je naglasila kako će svoja prava tražiti na sudu jer nema nikakve osnove za smjenu.

- Imali smo upravni nadzor poslan od Ministarstva u listopadu, navodno su pronašli neke zakonske nepravilnosti u sustavu javne nabave. Proveli smo više od 100 postupaka javne nabave, mnoge je potvrdila i državna komisija, a svaku od njih može provjeriti revizija – kazala je.

26. travanj 2024 20:48