Hrvatska
StoryEditor

Tele2 pokrenuo program korporativne društvene odgovornosti za pomoć djeci

14. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Tele2 u suradnji s međunarodnom fondacijom Reach for Change iz Švedske danas je najavio pokretanje programa korporativne društvene odgovornosti za pomoć djeci „Reach for Change - Budi promjena“. Pokretanjem programa, Hrvatska je postala 17. zemlja u kojoj Reach for Change počinje s provedbom svojih aktivnosti.

Razloge zbog kojih je Tele2 svojom podrškom omogućio početak rada Reach for Change u Hrvatsko pojasnila je predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska, Malin Holmberg.

- Čast je biti u mogućnosti pokrenuti program koji pomaže ono što je najvažnije za budućnost Hrvatske - djecu. Također, veseli me ovaj novi inovativni pristup socijalnog poduzetništva - raditi korporativnu društvenu odgovornost na drugačiji način. Ovaj pristup potiče inovativno razmišljanje i poduzetničke ideje na drugačiji način. Svi naši zaposlenici će moći pridonijeti svojim sudjelovanjem i vještinama za podršku novih poduzetnika diljem Hrvatske.

Osnivačica i predsjednica Uprave Reach for Change, Sara Damber, istaknula je važnost širenja ovog modela rada zbog njegovog uspjeha i mogućnosti osiguravanja trajnih i održivih promjena za dobrobit djece.

- Vrlo sam uzbuđena zbog današnjeg početka programa Reach for Change u Hrvatskoj, u partnerstvu s Tele2. Započela sam Reach for Change prije 5 godina i danas smo prisutni u 16 zemalja diljem svijeta te smo prošle godine pomogli preko 900 000 djece kroz naše socijalne poduzetnike. Hrvatska je sada 17. zemlja u kojoj tražimo poduzetnike s idejama i inovacijama za unaprjeđenje života djece u Hrvatskoj – to je naš cilj.

- Proces odobravanja podrške ima nekoliko koraka koji osiguravaju kvalitetu inicijative, mogućnost uspjeha, multiperspektivnu provjeru, uključujući čak i perspektivu djece. Za prvi korak, dovoljna je dobra i promišljena ideja, zaključio je prilikom predstavljanja programa, direktor fondacije Reach for Change za Hrvatsku, Mario Mažić.

Od danas do 1. srpnja, zainteresirani socijalni poduzetnici s idejom koja unaprjeđuje kvalitetu života djece mogu se prijaviti za podršku Reach for Change na stranicama www.croatia.reachforchange.org.

27. travanj 2024 07:33