Hrvatska
StoryEditor

Tko će kuhati za Europsku uniju?

23. Lipanj 2013.

Kako se bliži dan D, tako se sve znatiželjnije iščekuje tko će dobiti posao cateringa za oko 250 uzvanika koje će premijer Zoran Milanović ugostiti tijekom središnje svečanosti 30. lipnja na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.

 Iz Vlade su odgovorili kako će se sve znati za koji dan kad će se ‘dobitnik‘ službeno objaviti na konferenciji za medije. Doznali smo samo da je cijena ‘bagatelna‘. Očito, jer nije bilo natječaja, dakle trošak mora biti manji od 70 tisuća kuna ako je javna nabava bez natječaja, odnosno manji od 300 tisuća ako je natječaj pozivni. Svatko tko je za boljih vremena krstario restoranima zna da je nemoguće pristojno nahraniti i napojiti tolike goste za tako malo novca. 

Doduše, ako ćemo biti dobronamjerni i ako je točno ono što se mjesecima spominje u kuloarima - da bi taj posao mogao dobiti Catering Majetić, tvrtka koja državi duguje gotovo deset milijuna kuna - možda nije nemoguće da je riječ o kompenzaciji. No odnedavno se šuška o još jednom ponuđaču, Favory cateringu, obiteljskoj tvrtki u vlasništvu Tomislava i Tamare Šuk, vrlo dobre reputacije. Tko god kuhao te noći, ostaje činjenica da od obećane transparentnosti nema ni ‘t’.

27. travanj 2024 01:26