Hrvatska
StoryEditor

U iduće tri godine Podravka dvije trećine proizvodnje planira izvoziti

13. Ožujak 2015.

Na 14. Susretu Liderovog Kluba izvoznika, koji se danas održava u Koprivnici u sjedištu Podravke, predsjednik Uprave te tvrtke Zvonimir Mršić predstavio je izvozne aktivnosti kompanije i ključne točke u poslovanju Podravke

Mršić je istaknuo da je najsnažniji i najvažniji hrvatski brend Vegeta te da je u konkurenciji s globalnim brendovima u Adria regiji po značaju ona na drugom mjestu.

– Tržišno gledano, Hrvatska je za Podravku važno tržište, ali srećom njezin značaj iz godine u godinu pada. Posljednje tri godine raste udio izvoza u tvrtki te on danas iznosi 60 posto prodajnih aktivnosti. U iduće tri godine planiramo dvije trećine naših proizvoda plasirati na inozemno tržište, najavio je Mršić.

Prošle godine poslovanje Podravke obilježila su dva velika događaja, redukcija cijena od strane HZZO-a i ruska kriza s rubljem, kao i nekim drugim valutama, na kojima je Podravka izgubila 40 milijuna kuna. No, bez obzira na te okolnosti Podravka je, kazao je Mršić, nastavila s restrukturiranjem koje je tvrtku koštalo 100 milijuna kuna i provela dvije akvizicije.

Na 14. Susretu Liderovog Kluba izvoznika je i premijer Zoran Milanović koji će, kao glavni gost skupa, predstaviti izvoznu politiku Vlade članovima Kluba izvoznika. Susretu nazoči i Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova te 20 okupljenih članica Kluba.

26. travanj 2024 18:30