Hrvatska
StoryEditor

Udruge traže referendum o golfu na Srđu

15. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Neumorni u svojoj borbi, udruge Srđ je naš i Pravo na grad odabrale su lukobran Kaše kao, kako kažu, posljednju crtu obrane grada.

Šalju S.O.S. za Dubrovnik, odnosno upozoravaju na štetnost projekta koji predviđa gradnju golfskog igrališta s apartmanima i vilama na Srđu. Šest je godina proteklo od začetka projekta golfa na Srđu, na njemu se ništa nije uvelike promijenilo, a u gradu već šest godina traju rasprave o tom projektu. I to ne zbog golfa, nego zbog apartmana i vila. Zato udruge traže referendum, koji je gradonačelnik prije izborne pobjede obećao, ali sve je ostalo samo na tome.

Agencija GFK provela je istraživanje u kojem se čak 63 posto ispitanih Dubrovčana protivi izgradnji na Srđu. Uz to ih 77 posto smatra da gradonačelnik Vlahušić treba raspisati referendum o tom pitanju. Uložit ćemo napore i šireg kruga organizacija civilnog društva da se ovakav projekt dovede na razinu kvalitetne javne rasprave i očitovanja građana o njemu, kaže Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad. 

Javna rasprava održat će se u špici sezone, u kolovozu. Nakon toga trebali bi se odrediti uvjeti projekta kroz urbanistički plan uređenja. Dotad, izraelski investitor Aron Frenkel, koji je već uložio oko 30 milijuna eura na otkup zemljišta - strpljivo čeka.

28. travanj 2024 07:49