Život
StoryEditor

Nakon Michael Jordana i LeBron Jamesa, Tiger Woods postao sportaš-milijarder

12. Lipanj 2022.
Tiger Woods

Woods je najuspješniji i najplaćeniji golfer koji se nakon seks-skandala uspio vratiti u igru i postati bogatiji nego je ikad bio

Davno je poznata stvar da vodeći svjetski sportaši na godišnjoj razini više zarade od lukrativnih sponzorskih ugovora nego od svog 'core businessa', sporta. Iako su oglašivači spremni izdvojiti milijune da poznato sportsko lice reklamira njegove proizvode, rijetki uspijevaju steći status sportskih milijardera. Dosad, to je uspjelo samo Michaelu Jordanu koji je status milijardera zaradio 2016., nedavno Le Bron Jamesu, ali i Tiger Woodsu koji je, prema Forbesu, treći sportaš-milijarder.

Woods je najplaćeniji i najuspješniji golfer, ali sportaš na svijetu koji je, osim vrhunskih sportskih rezultata, realizirao i lukrativne ugovore s brendovima poput Gatoradea, TaylorMadea i Nike. Također, vodi i vlastiti biznis – kompaniju TGR Ventures.

Privatni skandal

Woods je imao velike šanse postati milijarder 2009., ali je njegov poslovni i sportski uzlet bio prekinut privatnim skandalom. Tijekom razvoda s manekenkom Elin Nordgeren u javnost je dospjelo njegovo prljavo rublje, a miljenik sportske scene postao jedan od najomraženijih muškaraca na svijetu. Kako su tada pisali mediji, Woods je seksualni ovisnik koji je svoju suprugu prevario s preko stotinu žena te trošio na stotine tisuća dolara plaćajući seksualne usluge prostitutkama.

Osim što su u tom periodu brojni spoznori odlučili s njim raskinuti ugovore, skandale je naštetio i njegovoj karijeri, pa se na neko vrijeme povukao iz golfa. No, Woods je se s vremenom uspio iskupiti, a čak je i s Nikeom snimio kampanju u kojoj se ispričava svima koje je povrijedio. Povratak na golferski teren i pokretanje vlastitog biznisa su se, očito, isplatili jer Tiger Woods sada broji više love na računu nego ikad.

26. travanj 2024 05:58