Hrvatska
StoryEditor

Uhićen Zvonimir Šostar

27. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Rano jutros uhićen je Zvonimir Šostar, bivši pročelnik Ureda za zdravlje grada Zagreba i aktualni čelnik Zavoda Andrija Štampar, inače bliski suradnik Milana Bandića.

Djelatnici PNUSKOK-a lišili u slobode ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Zvonimira Šostara zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti. U tijeku su pretresi njegova ureda i doma, javlja dnevnik.hr. Istovremeno, kako javlja Večernji list, prema neslužbenim informacijama, navodno je upleteno još devet osoba, a počinjena šteta procjenjuje se na oko 37 milijuna kuna. 

U Ravnateljstvu policije ni u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi. Osim Šostara, bivšeg pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo i bliskog suradnika zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, osumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

04. svibanj 2024 12:11