Aktualno Hrvatska Preporučeno

Umjesto magnolija, na Trgu žrtava fašizma niknula – plastična palma

niknula
foto: facebook, inicijativa Vratite magnoliju

Ispred Doma HDLU na Trgu žrtava fašizma već se neko vrijeme vodi bitka između gradskih vlasti i građana koji se protive planu uređenja Džamije koji je gradonačelnik Milan Bandić nakanio provesti, bez konzultiranja javnosti i struke.

Kako se gradske vlasti oglušuju na zahtjeve Zagrepčana, oni su uzeli stvar u svoje ruke te građanskim neposluhom kao svojim demokratskim pravom ukazuju na problem.

>>>Pogledajte kako iz zraka izgleda novi Meštrovićev paviljon

Sinoć je tako ispred Džamije osvanula plastična palma na napuhivanje, kao šaljivi prijedlog dekoracije Meštrovićevog paviljona upućen gradonačelniku.

‘Dragi Milane, vidim ovi besposličari gnjave te zbog magnolije. Mi ćemo im zajedno pokazati što je lijepo. A imam i žirafu! Voli te tvoj Palma’.

“Dragi Milane, vidim ovi besposličari gnjave te zbog magnolije. Mi ćemo im zajedno pokazati što je lijepo. A imam i žirafu! Voli te tvoj Palma.”

Objavljuje Vratite magnolijuUtorak, 6. studenoga 2018.

No ovih dana građane muči i loša organizacija odvoza otpada zbog kojeg se u centru grada, a i u drugim zagrebačkim kvartovima mogu vidjeti pretrpane kante za smeće. Inicijativa Vratite magnoliju upozorava gradonačelnika na prioritete, skupljajući na svojoj Facebook stranici fotografije koje prikazuju najnoviji primjer brige za “uređenje” grada.

Dobra večer, Zagrebe!Ovo smo snimili u kvartu oko Meštrovićevog paviljona. Trg žrtava fašizma i okolne ulice.Jer…

Objavljuje Vratite magnolijuNedjelja, 4. studenoga 2018.

Komentari