Hrvatska
StoryEditor

FOTO: Važni gosti u Brodosplitu

30. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Predsjednik izaslanstva Europskog parlamenta u Zajedničkom parlamentarnom odboru Gunnar Hökmark sa suradnicima, šefom delegacije Europske Unije u RH Paul Vandorenom te predsjednikom Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Andrejom Plenkovićiem sa zastupnicima Hrvatskog sabora, posjetili su jučer splitsko brodogradililište i održali radni sastanak s Upravom Brodosplita.

Predsjednik Uprave Brodosplita Darko Pappo predstavio je okupljenima nove projekte s naglaskom na aktualnu suradnju s nizozemskom tvrtkom Jumbo te najavio nove poslove u području brodogradnje i energetike. Predstavnici Brodosplita istaknuli su namjeru da iskoriste dodatne mogućnosti za financiranje budućih projekata kroz strukturne fondove EU.

- Premda je ovom trenutku Brodosplitu dovoljno i tisuću zaposlenih, možemo najaviti da bi prema planovima i najavljenim budućim poslovima, u 2015. bilo zaposleno preko 4000 ljudi – istaknuo je Tomislav Debeljak.

Nakon sastanka, europski izaslanici su se na brodogradilištu susreli s radnicima i informirali o trenutnom stanju na navozima i tijeku izgradnje dvaju brodova za prijevoz teških tereta.

- Brodogradnja je iznimno važna industrija za Hrvatsku. Nadamo se da će proces restrukturiranja biti uspješno okončan te da će novi vlasnik moći održati ovu industrijsku granu - rekao je Predsjednik izaslanstva Gunnar Hökmark.

07. svibanj 2024 16:25