Hrvatska
StoryEditor

Vlada o novom telekomu i trošarinama

17. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Vlada bi danas trebala dati suglasnost za kupnju zgrade u Bruxellesu u kojoj će biti smješteno stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji. Zgrada će nas stajati 11 i pol milijuna eura.

Jedna od točaka današnje sjednice Vlade je i Konačni prijedlog zakona o trošarinama. Na dnevnom redu je i Novi prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu te dopune Zakona o cestama.

Vlada će predstaviti Projekt ujedinjavanja svjetlovodne infrastrukture u većinski državnim poduzećima. Tim projektom Vlada kreće u osnivanje novog telekoma koji bi trebao osigurati širokopojasni, brzi jeftini internet u cijeloj Hrvatskoj. Nova tvrtka preuzela bi na sebe upravljanje slobodnom optičkom mrežom državnih poduzeća poput HAC-a, Hrvatskih željeznica, HEP-a, Plinacra, Janafa, Autoceste Rijeka-Zagreb. Tvrtka sama ne bi bila operater, nego bi svima pod jednakim uvjetima nudila najam mreže.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će ponovno raspravljati i o nekim kadrovskim pitanjima. Uz ostalo i o prijedlogu odluke o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade.

03. svibanj 2024 19:57