Hrvatska
StoryEditor

Vlada popravlja zakon o predstečajnoj nagodbi

05. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Vlada će raspravljati o prijedlogu uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Vlada uredbom želi otkloniti pravne i postupovne smetnje kako bi se omogućio nastavak predstečajne nagodbe čiji je krajnji cilj - sklapanje nagodbe.

Konkretno - točno bi se odredilo tko propisuje, a tko podnosi prijedlog za pokretanje stečajnog postupka te dopunilo sadržaj izvješća o financijskom stanju i poslovanju dužnika. Uz to skratili bi se i rokovi za dostavu izmijenjenog plana financijskog restrukturiranja s 30 na 15 dana.

Vlada će se pokušati obračunati i s lažnim invalidskim mirovinama kroz dopune Zakona o mirovinskom osiguranju, a kako bi se isključili pokušaji zlouporabe medicinske dokumentacije u ostupku utvrđivanja prava na osnovi invalidnosti te omogućio bolji nadzor i kontrola korištenja prava te isplate svih mirovinskih primanja.Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog uredbe o dodjeljivanju trajnih novčanih mjesečnih naknada osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama, olimpijskim igrama gluhih i svjetskim seniorskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i disciplinama.

Vlada će raspravljati i o prijedlogu odluke o osnovici za ostvarivanje prava po osnovi socijalne skrbi. Sjednica počinje u 10 sati.

26. travanj 2024 07:56