Hrvatska
StoryEditor

Vrdoljak: Lopovi i kriminalci moraju shvatiti da se više ne može krasti

18. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Prilikom posjeta novog pogona Plive ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je aktualnu situaciju u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Ponovio je da je Vlada na početku mandata doprinose za komoru smanjila za 30 posto i da će do kraja mandata smanjiti za još toliko. Što se tiče same afere oko fiktivnih ugovora u vrijednosti 32 milijuna kuna Vrdoljak je imao oštru poruku za sve koji misle i dalje krasti.

- Svi lopovi i kriminalci moraju shvatiti da se više ne može krasti, neka pogledaju malo medije i vide da su bivši premijeri, zamjenici, ministri i predsjednici uprava u zatvorima jer su krali. Svatko tko je ukrao mora otići u zatvor – istaknuo je Vrdoljak.

Istaknuo je da će se definirati funkcioniranje HGK-a u sklopu strategije gospodarske diplomacije i pomoći gospodarstvenicima na domaćem planu, ali će sa smanjenjem doprinosa paziti da ne ubiju ju u cijelosti jer ima funkcija korisnih za gospodarstvo. 

Dotaknuo se i Brodosplita, te je poručio da se radnici moraju držati pravila novog vlasnika, ali i i da se Tomislav Debeljak mora pridržavati kolektivnog ugovora.- Prilikom sastanak s gospodinom Debeljakom tražio sam da mi podastre dokaze da posla ima za radnike što je on učinio. Država svoj dio posla ispunjava, a tako bi trebali i ostali. Nećemo od Brodosplita raditi tvrtku slučaj – naglasio je Vrdoljak.Što se tiče povećanje zelene rente, to se moralo učiniti kako bi se ispunio plan iz 2009. godine, a sada je na distributerima da to uklope u svoje cijene zaključio je Vrdoljak.

26. travanj 2024 14:34