Hrvatska
StoryEditor

Vrdoljak na put u SAD poveo smijenjenog šefa Plinacra

25. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Na put u SAD, u kojem traži investitore, doznaje Novi list, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak poveo je svog prijatelja iz studentskih dana, zbog neinvestiranja i loših rezultata smijenjenog predsjednika uprave Plinacra, HNS-ovca Mladena Antunovića.

Antunović je prije mjesec dana podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka Plinacra nakon što se doznalo za sporno zapošljavanje supruga ministrice Anke Mrak Taritaš, Zlatka Taritaša, u Plinacru, piše Novi list. Vrdoljak i Antunović ostavku nisu opravdavali spornim zapošljavanjem ministričinog supruga već lošim Antunovićevim rezultatima.

Antunovića je u Plinacru zamijenio Marin Zovko, kojeg Vrdoljak u SAD nije poveo, ali je zato poveo Antunivića koji nema više nikakvu funkciju, barem ne u državnoj tvrtki koja u SAD-u traži poslove. Na pitanje kako se opravdava Antunovićev put u SAD, u Ministarstvu gospodarstva odgovaraju kako je Antunović Amerikancima bio najavljen prije smjene u Plinacru, te da je zato poslan na taj put.

Novi list također piše kako Vladi na Markovom trgu, odnosno SDP-u, uopće nije bilo poznato niti to da je Vrdoljak smijenjenog Antunovića sa sobom poveo na put te kako se govori da će Antunović uskoro biti imenovan Vrdoljakovim savjetnikom.

26. travanj 2024 22:32