Hrvatska
StoryEditor

‘Zašto se Lex Perković jučer nije našao na sjednici vlade?‘

20. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje. Na dnevnom je redu rasprava o izmjenama Zakona o zadrugama, no na samom je početku Klub zastupnika HDZ-a zatražio i dobio stanku, kako bi u sabornicu došao - premijer.

Klub zastupnika HDZ-a zatražio je da premijer Zoran Milanović danas dođe u Hrvatski sabor te objasni - zašto Vlada nije ispoštovala navodnu najavu Europskoj komisiji prema kojoj su se izmjene zakona o europskom uhidbenom nalogu, tzv. ‘Lex Perković‘, jučer trebale naći na Vladinoj sjednici.

Klub HDZ-a traži da Milanović dođe u Sabor te da zastupnicima i javnosti objasni o čemu se radi, rekao je Željko Reiner i u ime HDZ-ova Kluba zatražio i dobio stanku kako bio premijeru dao vremena da prijeđe na drugu stranu Markova trga.

HDZ je uz Saboru pozvao premijera da, zbog štete koji nanosi Hrvatskoj da on i njegova Vlada, podnesu ostavku i omoguće da hrvatski građani imaju korist od ulaska u Europsku uniji, a ne samo sramotu, štetu i svađu s njezinim institucijama.

Zahtjevu za stankom pridružila se i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. Reiner se pozvao na pisanje medija da je premijer u četvrtak poslao tz. ‘non-paper‘ Europskoj komisiji u kojem navodi da nema osnova za sankcije Hrvatskoj, jer će se zakon uskladiti sa europskim zahtjevima u žurnoj proceduri.

Iako se očekivao, spomenuti zakon jučer, ipak, nije bio na sjednici Vlade.

02. svibanj 2024 17:28