Hrvatska
StoryEditor

Zbog korupcije uhićeno 17 špeditera i carinika

08. Svibanj 2013.
Piše:
liderhrt

U velikoj antikorupcijskoj akciji USKOK-a na području Rijeke privedeno je 17 osoba iz carine i špediterske službe te pretraženo više desetaka stanova i poslovnih prostora.

USKOK ih sumnjiči da su primali mito kako bi određenim osobama smanjili uvozne namete. U Zagrebu, Rijeci i Škrljevu u suradnji s dvije zagrebačke tvrtke oštetili su državni proračun za najmanje 8 milijuna kuna.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić Hini je potvrdila da policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, u suradnji s USKOK-om provodi akciju u Rijeci, u kojoj je najmanje 15 uhićenih. Među uhićenima je i jedan kineski državljanin. Na terenu se provede brojne dokazne radnje, kazala je Bikić, ističući da više informacija ne može otkriti u interesu istrage.

Prema pisanju medija na meti istražitelja su zaposlenici carinarnice u Luci Rijeka koji su posljednjih mjeseci primali novac kako bi uvoznicima smanjili namete. Pod tajnim mjerama navodno su bili od jeseni prošle godine. Navodno su izrađivali lažne carinske deklaracije kojima su umanjivali vrijednost uvezene robe pa su uvoznici plaćali manju carinu. I, naravno, nagrađivali djelatnike carinarnice zbog uštede.

25. travanj 2024 18:07