Hrvatska
StoryEditor

Zmajlovićevo Ministarstvo: Nije točno da je DUUDI stopirao preseljenje u ZG-Tower

07. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Preseljenje Agencije za zaštitu okoliša u Zagreb Tower, planirano za ovaj vikend, odgođeno je do daljnjega jer Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) još uvijek nije ovoj javnoj ustanovi dao zeleno svjetlo za selidbu.

Prema neslužbenim informacijama, piše Slobodna Dalmacija, DUUDI je tražio da sve institucije koje se sele u Zagreb Tower međusobno dodatno reguliraju svoje odnose, kako se ne bi dogodilo da jedna institucija bez pravne osnove uđe u prostor druge. Kada Ministarstvo zaštite okoliša ispoštuje ovaj zahtjev Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, dobiti će sve potrebne suglasnosti da nastave postupak preseljenja.

Agencija za zaštitu okoliša tako bi - kao institucija koja se financira iz proračuna Ministarstva - ugovor o podnajmu trebala sklopiti s Fondom za zaštitu okoliša kao izvanproračunskim tijelom. Prema Planu, Fond je trebao plaćati najam Zagreb Toweru, a Agencija je trebala Fondu plaćati troškove podzakupa.

Bez suglasnosti DUUDI-a Upravno vijeće Agencije za zaštitu okoliša ne može donijeti odluku o preseljenju, niti se može pristupiti potpisivanju ugovora o podnajmu. Sjednica Upravnog vijeća bila je sazvana prije dva tjedna, no uoči nje predsjednik toga tijela prof. dr. Goran Heffer podnio je ostavku. Ministar Mihael Zmajlović na njegovo je mjesto odlučio postaviti svoju pomoćnicu Mariju Šćulac Domac, no nova sjednica, zbog izostanka DUUDI-jeve suglasnosti, još nije održana.

Iz Ministarstva su se oglasili kratkim priopćenjem u kojem se navodi kako informacije koje su danas objavljene u medijima nisu točne.

"Preseljenje se odvija u rokovima, pod uvjetima i po proceduri kako je planirano", tvrde u Ministarstvu.

02. svibanj 2024 05:23