Svijet
StoryEditor

Audi ostvario cilj koji si je zacrtao za 2015.

27. Prosinac 2013.

Njemački proizvođač automobila Audi objavio je danas da će u petogodišnjem razdoblju do 2018. uložiti oko 22 milijarde eura u nove modele, pogone i tehnologiju.

To bi značilo da će kompanija godišnje ulagati 4,4 milijarde eura, u usporedbi s 2,6 milijardi koliko je njezin investicijski proračun iznosio u prosincu 2011.

Upućeni su izvori u razgovoru za Reuters ovog mjeseca najavili da njemački proizvođač luksuznih automobila namjerava znatno povećati ulaganja kako bi ubrzanim tempom smanjio zaostatak za većim konkurentom BMW-om.

Od zacrtanog će iznosa 70 posto biti izdvojeno za nove modele i tehnologiju. Više od polovine najavljenih ulaganja bit će usmjereno u njemačke pogone, u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Planirana ulaganja poduprijet će Audijevo širenje na inozemnim tržištima, u sklopu kojeg kompanija otvara pogone u Meksiku i Kini a među novim tržištima izdvaja se i Brazil.

Iduće godine Audi prvi puta namjerava proizvesti više vozila u inozemstvu nego u matičnoj Njemačkoj.

Planiraju također povećati prodaju na najmanje dva milijuna automobila godišnje i do kraja ovog desetljeća preteći BMW, aktualnog prvaka, kroz proširenje ponude sa sadašnjih 49 na 60 modela automobila.

 - Zacrtali smo da ćemo do 2015. isporučivati 1,5 milijuna automobila godišnje, ali taj smo cilj bez ikakvih teškoća ostvarili već 2013. Sada krećemo prema novoj važnoj brojci a to je dva milijuna - kazao je u priopćenju izvršni direktor Rupert Stadler.

27. travanj 2024 16:32