Svijet
StoryEditor

Pahor: Otvara se novi horizont mogućnosti

02. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Ovo je vrlo dobar dan, prevladala je državnička mudrost iako to prije par godina nitko ne bi očekivao, kazao je na jednoglasnu potporu ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora slovenski predsjednik Borut Pahor u večerašnjoj HRT-ovoj Temi dana.

Zaslužni su svi koji su vjerovali da se problemi mogu riješiti u dobroj atmosferi, kazao je slovenski predsjednik dodavši kako Slovenija i Hrvatska njeguju dobre odnose od kojih svi imaju koristi.

-Ljubljanska banka bila je riješena još 2001. no poslije su neke države smatrale sporazum zastarjelim, a Kosor i ja naglasili smo važnost tog sporazuma, te se to uvažilo i sada.-kazao je.Pahor je naglasio kako su Slovenija i Hrvatska  važni partneri i puno je neiskorištenog: turizam, energetika i promet.

-Možemo bolje jer se radi o obostranom interesu - kazao je najavivši susret gospodarskih delegacija u svibnju.

-1. 7 otvara se novi horizont mogućnosti, ne samo po financijskoj i gsopodarskoj situaciji, moramo pogledati koje su naše komparativne prednosti u regiji. Ne smijemo propustiti tu povijesnu priliku. - zaključio je komplimentiravši Hrvatskoj na ‘ljubaznim ljudima i prirodnim ljepotama.‘

26. travanj 2024 08:09