Svijet
StoryEditor

Plaće NBA igrača dovoljne za pokrivanje grčkog duga

06. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Rješenje grčke krize se ne nazire, a NBA zvijezde koji su tijekom prijelaznog roka pronašle nove klubove zaradit će više nego što je rata grčkog kredita.

Početak srpnja ujedno je i početak prijelaznog roka u NBA ligi za slobodne igrače. Još uvijek se čekaju potpisi pravih zvijezdi kao što su LeBrone James ili LaMarcus Aldridge, a do sada su igrači dobili ugovore vrijedne skoro dvijemilijarde dolara. To je više nego što je rata grčkog kredita, a prema američkim medijima i predviđanjima cifre bi se do kraja mogla udvostručiti.

No, ovo je sve priprema za sljedeću godinu kada će se povećati ograničenje koje mogu NBA momčadi potrošiti na plaće i onda će ugovori otići u astronomske visine. Također treba napomenuti da u ovu sumu nisu ušli ugovori od igrača koji su produživali ugovore kao što je Anthony Davis koji će za narednih pet godina dobiti 145 milijuna dolara.

Najbolje je od igrača iz regije prošao Goran Dragič koji će dobiti 90 milijuna dolara u sljedećih pet godina.

Kada se pogleda u usporedbi s drugim sportovima treba istaknuti da Cristiano Ronaldo dobiva 17 milijuna eura godišnje, a boksač Floyd Mayweather za svoju nedavnu obranu naslova svjetskog prvaka dobio je blizu 200 milijuna dolara.

Možda je rješenje za grčku krizu da se pod hitno nađe par sportaša koje bi država sponzorirala i od njihovih plaća finacirala dug. No, to je iluzija a ove brojke su samo ilustritativne da vam se približi koliko se novca vrti u profesionalnom sportu.

07. svibanj 2024 14:55