Svijet
StoryEditor

Sanofi kupuje Pluromed radi njihova patenta

16. Ožujak 2012.

Francuska farmaceutska tvrtka Sanofi najavila je u petak da će kupiti američku tvrtku Pluromed i pokrenuti kampanju kako bi se preparat za kardiovaskularnu kirurgiju LeGoo, odobren u Europskoj uniji i SAD-u, usvojio u cijelom svijetu.

Financijski detalji sporazuma nisu objavljeni. Pluromed, proizvođač medicinskih uređaja sa sjedištem u Bostonu, patentirala je LeGoo, gel na bazi polimera za kontrolu krvarenja za vrijeme operacije. Gel zamjenjuje stezaljke koje mogu oštetiti krvne žile, a koristi se kao privremeni čep koji održava rez čistim kako bi kirurzi mogli precizno napraviti šavove.U priopćenju Sanofija navode se riječi člana odbora Pluromeda Williama Cohna koji je kazao: Vjerujem da će ova tehnologija biti široko usvojena u kardiovaskularnoj kirurgiji, a u budućnosti možda i u drugim područjima.

Zaključivanje Sanofijeve akvizicije Pluromeda podliježe ‘uobičajenim uvjetima‘, objavila je francuska grupa. Viša potpredsjednica francuskog poduzeća Alison Lawton objasnila je da ‘akvizicija Pluromeda naglašava odlučnost Sanofija da ojača svoj biokirurški portfelj‘.- Uvjereni smo da Sanofi ima znanje i resurse potrebne za dovođenje LeGoo-a na tržište i za ubrzavanje odobrenja - dodala je.

26. travanj 2024 19:55