Svijet
StoryEditor

Sony zatvara tvornicu u Japanu i ukida 2000 radnih mjesta

19. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Japanski div Sony je objavio planove za restrukturiranje; kako bi uštedjeli u proizvodnji zatvaraju tvornicu za proizvodnju objektiva i ukidaju 2,000 radnih mjesta.

Promjene se rade s ciljem kako bi revitalizirali proizvodnju i rasli te uštedjeli, kako je planirano, oko 378 milijuna dolara u idućoj godini. Osnova promjena je odluka koju su donijeli na proljeće a koja je predviđala rezanje 10 tisuća radnih mjesta i program restrukturiranja vrijedan 945 milijuna dolara.

Kako pište The Next Web, tvornica objektiva u Monokamu proizvodila je leće za SLR kamere i mobilne uređaje. Sada će dio tih proizvodnih aktivnosti prebaciti na druge tvornice kako bi se fokusirali više na proizvodnju mobilnih uređaja. Podsjetimo, u tu svrhu je Sony isplatio bivšeg partnera Ericssona za 1,29 milijardi dolara ranije ove godine.

Manje poznato je kako je Sony ranije ove godine prodao i tvornicu iz sektora kemijske industrije (Sony Chemical & Information Device Corporation (SCID)) za 730 milijuna. Sony i ove godine nastavlja gomilati gubitke. Neto gubitak u zadnjem tromjesečju narastao je sa 15.5 milijardi yena prošle godine na 24.6 ove godine. Prihod je po zadnjim objavljenim financijskim rezultatima pao za 59 posto.

Vodstvo Sonya je nakon katastrofalnih rezultata izgubilo pravo na bonuse za 2012., a sad se trude da im se isto ne ponovi i iduće godine.

07. svibanj 2024 19:36