Aktualno
StoryEditor

CERP prihvatio ponudu crikveničkog Jadrana za kupnju Cluba Adriatic u iznosu od 50 milijuna kuna

12. Studeni 2018.

Tvrtka Jadran Crikvenica izvijestila je u ponedjeljak da je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) 6. studenoga donio Odluku o prihvatu obvezujuće ponude Jadrana za kupnju tri poslovna udjela Cluba Adriatic.

Ukupna nominalna vrijednost tih udjela je 120,95 milijuna kuna i oni čine 100 posto temeljnog kapitala, a Jadran je za njih ponudio 50,5 milijuna kuna. U obavijesti o Odluci Upravnoga vijeća CERP-a o prihvatu obvezujuće ponude za kupnju dionica Cluba Adriatic koju je Jadran objavio na Zagrebačkoj burzi, predlaže se potpisivanje ugovora o prodaji i prijenosu poslovnih udjela dana 19. studenoga ove godine.

>>>CERP: Crikvenički Jadran jedini dao obvezujuću ponudu za kupnju Cluba Adriatic

CERP je ranije izvijestio kako je zaprimio jednu obvezujuću ponudu za kupnju tri poslovna udjela odnosno 100-postotni udjel u društvu Club Adriatic, i to ponudu Jadrana. CERP je postupak javnog prikupljanja obvezujućih ponuda pokrenuo 23. kolovoza, po početnoj cijeni od 48,5 milijuna kuna, a nakon što je u dva navrata produljen, rok za dostavu ponuda je istekao 5. studenoga.

Tijekom postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju tri poslovna udjela Cluba Adriatic otkupljene su dvije ponudbene dokumentacije. Država je do sada u gotovo deset navrata pokušala prodati Club Adriatic, ali to joj još nije uspjelo.

Tako je i natječaj u kolovozu objavljen nakon što je Upravno vijeće CERP-a sredinom lipnja utvrdilo da švicarska tvrtka Immo Invest Partner nije u roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora platila ugovorenih 54 milijuna kuna.

26. travanj 2024 05:16