Aktualno
StoryEditor

Cestogradnja u BiH: Most kod Svilaja napola gotov, kreće izgradnja najteže dionice autoceste

01. Rujan 2018.

Do sada je završeno više od 50 posto mosta kod Svilaja, koji se nalazi na trasi autoceste A5 Beli Manastir - Osijek - Svilaj - Ploče, a u sklopu međunarodnoga paneuropskog cestovnog koridora Vc. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i trebao bi biti završen u svibnju 2019. godine, piše bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg.

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju mosta je 22,308.022,34 eura bez PDV-a. Zajednička izgradnja mosta realizirana je temeljem sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na koridoru Vc. Sukladno sporazumu, svaka država financira 50% ugovorene vrijednosti radova. Izgradnju mosta sufinancira Europska unija iz Instrumenta za povezivanje (Connecting Europe Facility - CEF) s udjelom od 7,2 milijuna eura, što je 58 posto vrijednosti hrvatskoga dijela investicije.

>>>Most dug 660 metara i vrijedan 22,3 milijuna eura spajat će Hrvatsku i BiH na paneuropskom koridoru 5C od Budimpešte

U most će biti ugrađeno 5300 tona čelika, ima 184 betonska pilota i 102 čelična segmenta. Do kraja rujna trebalo bi biti isporučeno više od 90 posto čelika potrebnog za izgradnju mosta. Dužina mosta je 660 m, a ukupna širina 29 m. Za svaki smjer predviđena su po tri vozna traka širine 3,50 m, bez zaustavnoga traka sa zaštitnim prometnim pojasevima od 0,5 m s obje strane, te betonska monolitna pješačka staza širine 0,75 m.

50 milijuna eura za najzahtjevniju dionicu autoceste kroz BiH

Do kraja bi godine trebala početi izgradnja najzahtjevnijeg dijela dionice autoceste na koridoru Vc u središnjem dijelu BiH, za koju je potpisan zajam s OPEC-ovim Fondom za međunarodni razvoj (OFID) ukupne vrijednosti gotovo 50 milijuna eura.

"Tijekom 2017. godine proveli smo predkvalifikacijski natječaj za izgradnju dionice autoceste od Nemile do Donje Gračanice na Koridoru Vc. Otvaranje ponuda će biti potkraj rujna te očekujemo da ćemo do kraja godine uvesti izvođače u radove", rekao je direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić.

>>>EBRD: Kredit od 70 milijuna eura za gradnju dionice autoceste kroz BiH

Projekt se sastoji od izgradnje 17,7 kilometara duge dionice autoceste na koridoru Vc na potezu Nemila – Donja Gračanica, koja uključuje 5,7 kilometara dugu poddionicu Nemila – Vranduk, 5,1 kilometra dugu poddionicu Vranduk- Ponirak, te 6,9 kilometara dugu poddionicu Ponirak – Donja Gračanica, stoji na mrežnim stranicama JP Autoceste Federacije BiH.

Gradnja najzahtjevnije poddionice Vranduk - Ponirak, na kojoj će biti izgrađeni jedan tunel, dva mosta i tri vijadukta, trebala bi započeti do kraja godine, kaže Terzić.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda i glavni direktor OPEC-ovog Fonda za međunarodni razvoj (OFID) Suleiman Jasir Al-Herbish potpisali su u četvrtak sporazum o financiranju izgradnje poddionice od Nemile do Donje Gračanice na Koridoru Vc.

Dodatne trošarine da bi se gradilo cestu

"Nama je koridor Vc jedan od najvažnijih državnih interesa. Posebno smo zahvalni vodstvu OFID-a koje je prepoznalo interes i potrebu da se uključi u izgradnju ceste na Kordoru Vc", kazao je tom prilikom Bevanda.

"Nakon kraćeg zastoja zbog krize u usvajanju Zakona o trošarinama nastavili smo našu suradnju", dodao je.

>>>Poskupljenje goriva u BIH: Pedeset litara 5 eura više

Izgradnja autoceste više mjeseci je bila u zastoju zbog prijepora vlasti oko uvođenja dodatnih trošarina na gorivo što je bio uvjet brojnih kreditora za financiranje tog infrastrukturnog projekta.

Dužnosnik OFID-a naglasio je važnost suradnje BiH s OPEC-om koja je uspostavljena još 1997. godine.

"Uloženo je blizu 200 milijuna dolara u obrazovanje, stambeni fond i transport, ali samo osam posto u sektor transporta", podsjetio je.

Ukupna je vrijednost kredita za gradnju dionice od Nemile do Donje Gračanice oko 50 milijuna eura, s rokom otplate od 20 godina i grace periodom od pet godina. Potpisan je i projektni sporazum, kojim je precizirano da je rok izgradnje 24 mjeseca.

>>>BiH: 2018. počinje gradnja autoceste između Sarajeva i Mostara

Nakon potpisivanja ugovora o kreditu razmatrana je i mogućnost zatvaranja financijske konstrukcije za gradnju brze ceste Sarajevo-Goražde, dodaje se u priopćenju JP-a Autoceste Federacije BiH.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

26. travanj 2024 08:42