Aktualno
StoryEditor

Corina Cretu: EU ulaže 145 milijuna eura u rekonstrukciju pruge Križevci-Dugo Selo

28. Kolovoz 2017.

Iz kohezijskih je fondova uloženo 145 milijuna eura u poboljšavanje željezničke veze između Križevaca i Dugog sela. Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske transportne mreže (TEN-T), koji na regionalnoj razini Hrvatsku povezuje s Mađarskom i Slovenijom, a na europskoj razini vodi od Španjolske do ukrajinske granice, povezujući tako južnu i istočnu Europu.

>>> Komisija odobrila 357 milijuna eura za gradnju Pelješkog mosta

- EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama u kontekstu strateške paneuropske prometne mreže. Ovaj će projekt, koji promovira mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu, izjavila je povjerenica za regionalnu politiku, Corina Crețu.

Projekt se sastoji od obnove pruge između dva grada, uključujući izgradnju drugog kolosijeka, radova na kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava i poboljšavanja cestovne infrastrukture uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) radi boljeg pristupa željezničkoj mreži. Dodatne informacije o ulaganjima iz europskih fondova u Hrvatskoj možete naći na platformi otvorenih podataka.

26. travanj 2024 16:46