Aktualno
StoryEditor

Đ.Đ. Specijalna vozila sklopio ugovor o isporuci teretnih vagona vrijedan 34,5 milijuna kuna

08. Veljača 2018.

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, sklopila je s njemačkom tvrtkom ERR European Rail Rent ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, vrijedan 34,5 milijuna kuna, izvijestila je u četvrtak ta slavonskobrodska tvrtka.

Vagoni će biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg tromjesečja ove godine, a riječ je o 4-osovinskim zatvorenim vagonima tipa Shimmns TTU, namijenjenih za prijevoz kolutova lima, koji se primarno koriste u automobilskoj industriji.

>>>Đuro Đaković Specijalna vozila potpisala ugovor vrijedan 45 milijuna kuna

Kako se pojašnjava u priopćenju, kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom.

Tim je sustavom omogućen utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Đ. Đ. Specijalna vozila sklopila s Ministarstvom obrane ugovor vrijedan 10 milijuna kuna

- Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila u prethodnih je deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište te u tom smislu ovaj ugovor predstavlja nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima, poručuju iz kompanije.

ERR European Rail Rent je tvrtka s višegodišnjim iskustvom u iznajmljivanju, upravljanju, izgradnji, rekonstrukciji i financiranju teretnih vagona, stoji na internetskoj stranici te njemačke kompanije.

19. svibanj 2024 07:16